Jęczmień ozimy
Jest bardziej wrażliwy niż żyto na niesprzyjające warunki zimy. Pod uprawę najbardiej nadają się tereny zachodniej i południowo-zachodniej Polski.
Wysiew przez cały rok do skrzynek lub doniczek, a wiosną do gruntu. Spożywana zwłaszcza w okresie zimowo – jesiennym. Roślina zasługująca na szerokie zastosowanie w żywieniu. Zawiera dużo w
Zapraszamy do przeglądania naszego bloga na którym publikujemy porady dotyczące pielęgnacji roślin, nowości w naszej ofercie oraz wiele innych ciekawych informacji.
Jest bardziej wrażliwy niż żyto na niesprzyjające warunki zimy. Pod uprawę najbardiej nadają się tereny zachodniej i południowo-zachodniej Polski.
Poziomki wysiewać pod koniec zimy w pomieszczeniach.
Najlepiej rośnie na glebach gliniasto-piaszczystych lub piaszczysto-gliniastych o uregulowanym stosunku PH na poziomie 5,5 – 6,5.