Ostropest plamisty
Roślina wieloletnia. Wysiewamy w kwietniu na głębokości 2 – 3 cm.
Zakwas chlebowy pszenny marki Browin zapewnia wydłużoną świeżość i lepszą przyswajalność pieczywa. Nadaje wypiekom lekko kwaśny smak, soczysty, ciemny miękisz i chrupiącą skórkę.
Najważniejsze cechy produktu:
Składniki: wysuszony zakwas pszenny 65,2% (zmielone produkty pszenne, słód pszenny, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 34,8% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).
Dodatkowe informacje:
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Produkt naturalny — ulega zmianom.
Alergeny: zawiera gluten.
Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.
Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym:
Składniki:
Piekarnik:
Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200℃.
Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.
Klienci, których zainteresował ten produkt oglądali również:
Zapraszamy do przeglądania naszego bloga na którym publikujemy porady dotyczące pielęgnacji roślin, nowości w naszej ofercie oraz wiele innych ciekawych informacji.