Owies
Owies ma bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy i dużą zdolność pobierania wody i składników pokarmowych z gleby. Praktycznie udaje się na wszystkich glebach
Połączenie szlachetnych drożdży winiarskich ze specjalnie dobranymi pożywkami, solami mineralnymi oraz witaminami.
Vinistart polecany jest zwłaszcza do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.
Vinistart zapewnia szybką i skuteczną fermentację w szerokim zakresie temperatur oraz wspaniały bukiet i smak wina. Jest to efekt działania odpowiednio zestawionych składników: specjalnie wyselekcjonowanego szczepu drożdży, soli mineralnych będących cennym źródłem azotu i fosforu dla drożdży winiarskich oraz witamin, które pełnią rolę aktywatora fermentacji i wpływają korzystnie na smak oraz aromat wina.
Istotne cechy:
- opakowanie 34 g na 25-50 L
- alkohol: do 17%
- temperatura fermentacji: 15-30°C
Sposób użycia
Zawartość torebki rozpuść w 100 ml moszczu, a następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego i wymieszaj.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Klienci, których zainteresował ten produkt oglądali również:
Zapraszamy do przeglądania naszego bloga na którym publikujemy porady dotyczące pielęgnacji roślin, nowości w naszej ofercie oraz wiele innych ciekawych informacji.