KAPUSTA CHIŃSKA PAK-CHOI / 1G

2,41 zł

Roślina jednoroczna przydatna do zbioru już po 5-6 tyg. uprawy. Jej białe, szerokie, mięsiste ogonki liściowe spożywa się na surowo (surówki, sałatki) jak kapustę pekińską lub po ugotowaniu. Uprawia się ją jak kapustę pekińską, najlepiej jako poplon. Nasiona wysiewa się wprost do gruntu od połowy lipca do połowy sierpnia w rzędy co 30 cm, na głębokość 1 cm. Po wschodach rośliny pozostawia się w rzędy co 25-30 cm. Uprawiać na żyznej, wilgotnej glebie. Rośliny wytrzymują przymrozki do -5°C.

 

Zawartość opakowania:

1 g

  • Shipping Icon
    Szybka
    Dostawa
  • Shipping Icon
    Bezpieczne
    Płatności
  • Shipping Icon
    Sprawdzone
    Produkty
Kod produktu: