Kalarepa
Nasiona wysiewamy na rozsadniku
Roślina jednoroczna przydatna do zbioru już po 5-6 tyg. uprawy. Jej białe, szerokie, mięsiste ogonki liściowe spożywa się na surowo (surówki, sałatki) jak kapustę pekińską lub po ugotowaniu. Uprawia się ją jak kapustę pekińską, najlepiej jako poplon. Nasiona wysiewa się wprost do gruntu od połowy lipca do połowy sierpnia w rzędy co 30 cm, na głębokość 1 cm. Po wschodach rośliny pozostawia się w rzędy co 25-30 cm. Uprawiać na żyznej, wilgotnej glebie. Rośliny wytrzymują przymrozki do -5°C.
Zawartość opakowania:
1 g
Klienci, których zainteresował ten produkt oglądali również:
Zapraszamy do przeglądania naszego bloga na którym publikujemy porady dotyczące pielęgnacji roślin, nowości w naszej ofercie oraz wiele innych ciekawych informacji.